Kevään koulutustapahtumauutuus: Integraalipäivät

Huhtikuussa 2021 järjestetään matematiikan opettajille ja opeopiskelijoille suunnattu koulutustapahtuma, Integraalipäivät. Tapahtumassa suunnitellaan matematiikan oppitunteja yläkoululaisille, lukiolaisille tai matematiikkakerhoihin. Tule hakemaan inspiroivia ideoita ja näkökulmia matematiikan opetukseen sekä verkostoitumaan muiden matematiikan parissa työskentelevien tai opiskelevien kanssa!

Integraalipäivät kokoavat yhteen matematiikan tutkijoita, opettajia ja opiskelijoita niin korkeakouluista, toisen asteen oppilaitoksista kuin peruskouluistakin. Mallia tapahtumaan on otettu Ruotsin Kleindagareista, joita on järjestetty jo vuodesta 2011 lähtien. Osallistujat ovat esimerkiksi pitäneet siitä, kuinka tapahtumassa pääsee tutustumaan eri taustoista tuleviin ihmisiin, kuten matematiikan tutkijoihin, saa uutta inspiraatiota oppitunteihin ja lisää energiaa [1].

Suomen ensimmäiset Integraalipäivät järjestetään 16.-18.4.2021 etänä Zoom-sovelluksen avulla. Ohjelma koostuu matematiikan tutkijoiden omaan tutkimukseensa liittyvistä esitelmistä, ideoinnista, kuinka esitettyjä asioita voisi hyödyntää oppitunneilla, yhteenvedosta näistä ideoista ja lopulta konkreettisten oppituntien suunnittelusta. Vapaaehtoiset osallistujat pilotoivat kehiteltyjä oppitunteja kouluissaan ja oppitunteja voidaan muokata pilotointien pohjalta. Puhujina tapahtumassa toimivat professori Mats Gyllenberg (Helsingin yliopisto), yliopistonlehtori Riikka Kangaslampi (Tampereen yliopisto), professori Maarit Järvenpää (Oulun yliopisto) ja professori Samuli Siltanen (Helsingin yliopisto).

Hae mukaan tapahtumaan täyttämällä hakulomake viimeistään sunnuntaina 28.3.2021! Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten ole nopea.

Tapahtuma on maksuton. Magnus Ehrnroothin säätiö rahoittaa tapahtumaa.

Lisätietoa tapahtumasta saa kotisivuilta tai ottamalla yhteyttä Neea Palojärveen sähköpostitse (neea.palojarvi(at)helsinki.fi).

[1] https://kleindagarna.se/om-kleindagarna/intervjuer/

Integraalipäivien kotisivut: https://blogs.helsinki.fi/integraalipaivat/

Kleindagareiden kotisivut: https://kleindagarna.se

Kirjoittaja