MAOL 85-juhlavuotta juhlittiin etäkoulutuspäivällä!

Historiamme ensimmäinen etäkoulutuspäivä järjestettiin Jyväskylässä 3.10. 2020. Osallistujia MAOL-juhlavuoden koulutuspäivillä oli 390, mikä oli meidän kaikkien järjestelyihin osallistuneiden mielestä hieno osallistujamäärä. Kiitos MAOL-jäsenet, että luotitte meihin. Koulutuspäivien ohjelma puolestaan oli niin laaja, että lähetysstudiosta ohjelmaa lähetettiin koko päivän peräti kahdeksalta kanavalta.

Projektiryhmä, johon kuului yhdeksän Jyväskylän seudun vaikuttajaa, oli suunnitellut, hionut ja harjoitellut teknistä toteutusta yhdessä Prospectumin kanssa usean viikon ajan. Lopulta kaikki oli valmista ja jännitys olikin huipussaan, kun opetusministeri Li Andersson aloitti videotervehdyksensä 85-vuotiaalle MAOL ry:lle. Avajaisten jälkeen alkoivat eri kanavat lähettää omaa ohjelmaansa, joita moderaattorit ohjasivat. Moderaattorien tehtäviin kuului rohkaista ja ohjata keskustelua, ylläpitää järjestystä ja varmistaa, että vuorovaikutus pysyy ohjelmassa määritellyssä teemassa, eikä lähde rönsyilemään. Näin koko päivä pysyi suunnitellussa aikataulussa.

Tunnelmia lähetysstudiosta, kuvat Irma Aroluoma.

Kiitän lämpimästi projektiryhmää, joka haasteita uhmaten jaksoi suunnitella ja hioa huikean koulutuspäivän ohjelman ja luoda välittömän tunnelman. Kiitokset kaikille etäkoulutuspäiville osallistuneille yrityksille hyvästä yhteistyöstä, olettehan te joka vuosi merkittävä osa koulutuspäivien sisältöä. Kiitos opetusministeri Li Anderssonille videotervehdyksestä, jossa korostitte laadukkaan koulutuksen merkitystä. Haluan kiittää myös kaikkia muita yhteistyötahoja: Keski-Suomen LUMA-keskusta, Jyväskylän yliopistoa, Gradia-lukioita, Magnus Ehnroothin säätiötä ja Mafynettiä. Ilman teitä etäkoulutuspäivää ei olisi voitu järjestää.

Koulutuspäivän päätteeksi onnittelimme 85-vuotiasta MAOL ry:tä nostamalla maljat ja laulamalla: ”Paljon onnea MAOL”. 85 vuotta on kunnioitettava ikä. Sinä aikana ovat monet sukupolvet kasvaneet ja saaneet hyvää matemaattis-luonnontieteellisten aineiden opetusta. Laadukkaan opetuksen varmistaminen on vielä tänäkin päivänä keskeisin tehtävämme. Tämä tavoite näkyykin kärkihankkeinamme joka vuosi.

Kirjoittaja