MAOL ry hallitus 2020 esittäytyy

MAOL ry:n 85-vuotisjuhlavuoden toiminta ja tapahtumat käynnistettiin maanantaina 20.1.2020, kun MAOL ry:n hallitus kokoontui ja järjestäytyi. Vuoteen 2020 suunnataan iloisin ja kevein mielin. Uudet säännöt ja uusi organisaatiorakenne tuovat toimintaan kaivattua joustavuutta ja ketteryyttä.

Odotettavissa on hyvä vuosi: puikoissa on erinomaisen asiantuntevaa ja aikaansaavaa porukkaa. MAOL ry:n toimikunnat ja työryhmät ovat tänäkin vuonna osaavissa käsissä. Toimikunnat ja työryhmät tulevat kukin omalta osaltaan työskentelemään niin, että juhlavuoden 2020 kärkihankkeiden mukaiset tavoitteet saavutetaan – ja ehkä ylitetään.

Tarja Ylivuori, hallituksen puheenjohtaja, alkamassa toinen vuosi tässä roolissa

Alkavana vuonna päätehtäväni on hallitustyöskentelyn johtaminen uusien sääntöjen ja uuden hallintorakenteen mukaisesti. Suunnittelen, organisoin ja koordinoin. Pidän yhteyttä yhteistyötahoihin. Edustan. Ja tarvittaessa vaikka liimaan postimerkkejä.

Suunnitelmissani on puheenjohtajan perustyön lisäksi aloittaa työnohjaukseen ja mentorointiin liittyvä projekti, jossa kartoitetaan ensin kentän tarvetta tällaiseen toimintaan ja sen jälkeen lähdetään mahdollisuuksien mukaan vastaamaan näihin tarpeisiin.

Toivotan kaikki hallituksen 2020 jäsenet lämpimästi tervetulleiksi aloittamaan uutta vuotta!

Martta Hakamies, 1. varapuheenjohtaja

Viime vuonna olin Maolin hallituksen rivijäsen, ja nyt siirryin uuteen toimeen talousasioista vastaavaksi varapuheenjohtajaksi. Ensimmäinen tehtäväni on ymmärtää, minkälaisista rahavirroista Maolin tulot ja menot muodostuvat, ja seuraava tehtäväni on laatia näistä selkeä esitys jäsenistölle. Työpaikkani on Stadin ammatti- ja aikuisopisto, joten olen mukana Maolin ammatillisen koulutuksen toimikunnan ja Maol Helsingin kerhon toiminnassa.

Tuula Havonen, 2. varapuheenjohtaja

Toimin Maol-hallituksessa 2. varapuheenjohtajana, vastuualueenani koulutukset. Maol-syyskoulutuspäivät ovat Suomen suurin matemaattisten aineiden opettajien koulutustapahtuma, joka järjestetään joka syksy lokakuussa. Tämän vuoden syyskoulutuspäivät järjestetään Jyväskylässä. Lisäksi Maol on mukana monissa OPH:n täydennyskoulutushankkeissa, joiden avulla opettajat saavat juuri oikein kohdennettua täydennyskoulutusta.

Riitta Salmenoja, 3. varapuheenjohtaja

Olen lukion fysiikan ja matematiikan lehtori Loimaalta. Työni opettajana on monipuolista ja mukavaa. Pidän uuden oppimisesta ja oman työni kehittämisestä. Toimin MAOL-Turku ry:n puheenjohtajana ja MAOL ry:n 3. varapuheenjohtajana sekä Dimension päätoimittajana. MAOLin hallituksessa vastuullani on viestintään liittyvät asiat. Verkkolehdeksi muuttuneen Dimension kehittäminen ja tunnettavuuden lisääminen ovat tänä vuonna tärkein tehtäväni.

Piia Haapsaari, hallituksen varsinainen jäsen

Olen matematiikan opettaja lukiossa sekä Oulun Maol kerhon jäsen. Opetin aiemmin kymmenen vuotta matematiikkaa, fysiikkaa ja kemiaa yläkoulussa. Matematiikka on intohimoni. Pidän opetuksen kehittämisestä opiskelijoita hyödyttävillä tavoilla ja yhteistyön tekemisestä. Nautin uuden oppimisesta. Luonnontieteet ovat kiehtovia, koska niistä löytyy aina lisää uutta ajattelua laajentavaa opittavaa. 

Hallituksessa tehtäväalueenani ovat jäsenmateriaalit. Tuotamme joitakin opetusvideopätkiä innostavista opetusmetodeista. Järjestämme matematiikkatapahtumia, joilla kutsumme eri ikäisiä ihmisiä matematiikan äärelle. Olen vuoden 2020 matematiikan opettaja ja kirjoitan muutamia juttuja Dimensiolehteen.

Teemu Hiltula, hallituksen varsinainen jäsen

Teemu Hiltula. Kolmas vuosi MAOL:n hallituksen varsinaisena jäsenenä. Toimin edunvalvontatoimikunnan puhenjohtajana sekä MFKA-Kustannus Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Lisäksi olen MAOL ry:n edustajana Pedagogisten opettajajärjestöjen edustajistossa (POE), joka on OAJ:n alla toimiva toimikunta. Virkatyössä olen Iisalmen lyseossa fysiikan ja matematiikan lehtorina.

Otso Huuska, hallituksen varsinainen jäsen

Opetan Rauman Lyseon lukiossa fysiikkaa ja matematiikkaa seitsemättä vuotta. Taustaltani olen teoreettinen fyysikko; vaihdoin tutkijanurahaaveeni opettajuuteen vasta kirjoittaessani graduani. En ole katunut valintaani, sillä lukio-opettajana ja koulumme yhtenä tietotekniikkavastaavana työni on mielenkiintoista ja vaihtelevaa. Parasta ovat opiskelijat, jotka ovat nuoria, elämästä innostuneita ja avoimia ja auttavat jaksamaan. Opetukseni tärkein ajatus on kohdata opiskelijat yksilöinä ja tukea heitä omien tavoitteidensa saavuttamisessa.

Olen ollut MAOL-Rauman toiminnassa aktiivinen yhtä kauan kun olen ollut opettajana. Nyt toimin kolmatta kautta puheenjohtajana, on kunnia johtaa Suomen aktiivisimpiin kuuluvaa kerhoa. Tätä aktiivisuutta pyrin kerhotoimikunnan puheenjohtajana levittämään liiton hallituksessa.

MAOL on vain yksi aktiivisista toimintakentistäni. Olen ensimmäistä kautta kokoomuksen kaupunginvaltuutettuna ja seurakuntavaltuutettuna Raumalla, toimin Lions Club Rauma Reimarissa ja olen yksi e-Opin Resonanssi-sarjan kirjoittajista. Yksinasujan on ilmeisesti pakko keksiä itselleen ajankäyttöä. Niukan vapaa-aikani käytän lukien ja strategiapelejä pelaten. Kesälomani kohokohtiin kuuluu opetusvuoden nollaaminen Lapissa vaellellen.

Petra Luukko, hallituksen varsinainen jäsen

Hei! Olen Petra Luukko, kemian ja fysiikan lehtori Lappeenrannan Lyseon lukiosta, jossa olen opettanut kemiaa ja IB-kemiaa 19 vuotta. Koulutukseltani olen kemisti, joka suoritti jatko-opintoina tekniikan lisensiaatin tutkinnon sekä opettajan pätevyyden. Toimin MAOL Etelä-Karjalan kerhon puheenjohtajana sekä MAOL:n edustajana aineenopettajaliitossa (2019-2020). Aloitin MAOL:n hallituksen jäsenenä viime vuonna ja tänä vuonna toimin lukio-opetuksen toimikunnan puheenjohtajana. Vapaa-aikaani vietän järjestötoiminnassa, kesäisin mökkihommissa ja silloin tällöin geokätköilemässä koti- ja ulkomailla.

Anu Penttilä, hallituksen varsinainen jäsen

Nimeni on Anu Penttilä. Olen MAOL-Espoon puheenjohtaja ja Otaniemen lukion kemian opettaja. 

Tänä vuonna MAOL:in hallituksessa on tehtäväni toimia kilpailutoimikunnan puheenjohtajana. Kilpailutoimikunnan yhtenä tärkeänä tehtävänä ovat Neljän tieteen kilpailut. 

Hannele Rajalahti, hallituksen varsinainen jäsen

Hannele Rajalahti, työskentelen Seinäjoen lukiossa matematiikan ja filosofian lehtorina ja osin hallinnossa arjen asioita sekä opetussuunnitelmatyötä organisoimassa. 

MAOL-Etelä-Pohjanmaan kerhossa olen toiminut tiedottajana vuosikymmenen verran. MAOL:in hallituksen uutena jäsenenä lupasin kantaa korteni kekoon LOPS-työssä lukio-opetuksen toimikunnan tukena.

Tuomo Riekkinen, hallituksen varsinainen jäsen

Olen Tuomo Riekkinen Pyhäselän koulusta Joensuusta. Olen 51 vuotias perheellinen mies, harrastan lenkkeilyä ja kotiteatteria. Opetan yläkoulussa matematiikkaa, fysiikkaa, kemiaa ja tietotekniikkaa. Lisäksi olen tehnyt oppimateriaalia mm. e-Opille ja ISOVerstaalle. MAOL ry:n hallituksessa johdan perusopetuksen toimikuntaa. Oppimateriaalit ja koulutus ovat lähellä sydäntäni, joita pyrin toteuttamaan MAOL ry hallituksen syyskokouksessa linjaamien painopistealueiden mukaisesti. 

Jan-Anders Salenius, hallituksen varsinainen jäsen

Olen Jan-Anders Salenius ja menossa kolmas vuosi MAOL:n hallituksen varsinaisena jäsenenä. Vastuualueeni on ruotsinkieliset palvelut ja kansainvälinen toiminta. Olen matemaatikko ja opetan pitkää matematiikka (jo 29v) Brändö gymnasiumissa ruotsin kielellä Itä-Helsingissä. Olen myös aktiivinen oppimateriaalin tekijä ja lukion matematiikan kansallisen opetussuunnitelmaryhmän jäsen. Toimin työni ohessa myös YTL:ssä matematiikan sensorina.  

Hallituksen kuvassa vasemmalta oikealle Piia Haapsaari, Tuula Havonen, Anu Penttilä, Jan-Anders Salenius, Teemu Hiltula, Otso Huuska, Hannele Rajalahti, Petra Luukko, Riitta Salmenoja, Tarja Ylivuori, Martta Hakamies, Tuomo Riekkinen

Kuva: Jasmin Välimäki