Näe maailma tieteen parissa!

MAOL ry järjestää vuosittain matematiikan, fysiikan, kemian ja tietotekniikan olympialaiset: Neljän tieteen kisat. Kilpailuun osallistuu kouluja ympäri Suomea ja loppukilpailut järjestetään kansainvälisessä ympäristössä. Tänä vuonna loppukilpailut sijoittuvat Liettuaan (fysiikka), Turkkiin (kemia), Venäjälle (matematiikka) ja Singaporeen (tietotekniikka). Jo useiden vuosien ajan kilpailujärjestelyihin on osallistunut useita yhteistyökumppaneita. Vuonna 2019-2020 MAOL päätti toteuttaa jälleen virallisen julisteen Neljän tieteen kisoja varten. Juliste on tärkeä kilpailun markkinoinnin ja tiedottamisen kannalta. Se toteutettiin yhteistyössä Mediakylpylän nuorten kanssa.

Mediakylpylä on työkokeilupaikka, mikä toimii Stadin ammattiopiston tiloissa. Mediakylpylän tiimi koostuu nuorista, joilla riittää halua ja intohimoa oppia uutta. Tiimi kirjoitti projektikuvauksen julisteen suunnittelusta, yhteistyöstä ja asiakaskokemuksesta MAOL:n kanssa.

Saimme tehtävänannon MAOL ry:ltä, jossa pääsimme tekemään julistetta Neljän tieteen kisoihin vuodelle 2019-2020. Juliste tulee lopulta A2-kokoisena reilun tuhannen peruskoulun ja lukion seinälle.

Projekti lähti kunnolla käyntiin asiakastapaamisessa, jossa saimme paljon lisätietoa ja esittelimme ideoita mahdollisista konsepteista. Kävimme eri vaihtoehtoja läpi ja projekti selkiytyi MAOL:n näkemyksen mukaiseen suuntaan. Ideoimme yhdessä ryhmänä ja yksilöinä, luonnostelemalla käsin sekä käyttämällä Adoben ohjelmia. Tiiminä kokoonnuimme useisiin välipalavereihin jakamaan toisillemme oivalluksia ja pohtimaan yhdessä erilaisia ratkaisuja, minkä jälkeen palasimme omille pisteillemme jatkamaan työskentelyä.

Haasteelliseksi osoittautui kaiken sisällön sovitus julisteeseen ja sopivan väriharmonian löytyminen, jotta lopputulos olisi mahdollisimman yhdenmukainen ja selkeä. Teimme myös ruotsinkielisen version julisteesta, joka aiheutti sen, että meidän piti pystyä luomaan visuaalinen ilme, joka ei ole sidoksissa tekstisisältöön. Tämän lisäksi otimme tavoitteeksi, että juliste herättäisi huomiota heti ensisilmäyksellä potentiaalisessa kohderyhmässään, ja sen tulisi erottua selkeästi koulujen seinillä.

Huhtikuun lopussa lähetimme valmiin julisteen painotaloon. Oli erittäin palkitsevaa saada asiakkaalta hyvää palautetta tehdystä työstä. Juliste erottuu hyvin ja heijastaa hyvin alkuperäistä ideaamme.

Oli todella mukavaa päästä tekemään asiakasprojektia, jossa yhteistyö niin asiakkaan kuin tiiminkin kanssa sujui jouhevasti ja inspiroivassa hengessä.

Tiiviin ryhmätyön ja useiden kokeiluiden kautta opimme paljon ja lopulta pääsimme lopputulokseen, joka täytti asiakkaamme tarpeet, mutta myös auttoi meitä eteenpäin tutkimusmatkallamme graafisen suunnittelun maailmaan.

Kaiken kaikkiaan projekti oli tiimillemme todella opettavainen ja antoisa.

Tekijät: Anastasiia Yanovskaya, Anna-Marija Sabo, Eeva Joronen, Minka Yltävä, Sohvi Rautakangas

Kirjoittajat