Neljän tieteen kisat

Perinteisten Neljän tieteen kisojen loppukilpailut pidettiin pääkaupunkiseudulla tammikuun loppupuolella 17.-19.1.2019.

Datatähtikilpailu pidettiin kilpailuista ensimmäisenä eli torstaina 17.1.2019 Aalto-yliopistossa. Kilpailua saattoi seurata striimattuna netissä ja kilpailuvastaukset pisteytyivät automaattisesti, joten parhaat palkittiin saman tien viisituntisen kilpailun päätyttyä klo 17.

Peruskoulun ja lukion matematiikan loppukilpailutilaisuudet olivat perjantaina 18.1.2019. Myös kaksiosaisten lukion fysiikan ja lukion kemian kilpailujen teoriaosiot olivat perjantaina, mutta kokeelliset osiot vasta lauantaina aamupäivällä. Niinpä matematiikan, fysiikan ja kemian kilpailujen palkintojenjako oli Helsingin Suomalaisessa yhteiskoulussa lauantaina 19.1.2019 klo 16, kun vastaukset oli tarkastettu ja pisteytetty.

Lauantain palkintojenjakotilaisuuden aloitti mimiikkaesitys Jäätelö. Esiintymässä oli sirkustaiteita harrastavat sisarukset Julia ja Elina von Lerber. Hauska esitys kirvoitti naurut ja vapautti tunnelmaa.

Julian ja Elinan esitys

Juhlapuheen piti MAOLin hallituksen jäsen ja oppilastoimikunnan uusi puheenjohtaja Anu Penttilä.  Puheessaan Anu Penttilä onnitteli kaikkia loppukilpailijoita, joiden menestyminen alkukilpailussa toi heidät oman koulunsa, alueensa ja koko Suomen parhaiden joukkoon. Suomi tarvitsee tulevaisuudessa matemaattisten ja luonnontieteellisten alojen innostuneita osaajia. Kiitoksen saivat myös kilpailutyöryhmien jäsenet sekä kilpailujen sponsorit.

Anu Penttilä pitämässä juhlapuhetta

Palkinnot jaettiin ensimmäisenä peruskoulun matematiikkakilpailussa, sitten lukion matematiikassa, fysiikassa ja kemiassa. Kaikissa kilpailuissa kolme parasta palkittiin rahapalkinnolla. Lisäksi lukion kilpailujen kymmenen parasta voivat hakea alansa korkeakoulupaikkaa erikoistapauksena ilman pääsykoetta. Uutena ”palkintona” Aalto-yliopisto tarjosi lukion matematiikkakilpailun viidelle parhaalle opiskelupaikan Kauppakorkeakouluun sekä suomenkieliseen että englanninkieliseen kandidaattiohjelmaan.

Loppukilpailujen tulokset: https://www.maol.fi/loppukilpailutulokset-neljan-tieteen-kisat-2018-2019/


Neljän tieteen kisoja ovat tukeneet Opetushallitus, Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö, Otavan kirjasäätiö, Laskentaväline Oy, MFKA-Kustannus Oy ja Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry.

Kirjoittaja