Dimension lukuvinkit, helmikuu 2019

Somen keskustelupalstat ovat nykyaikaa.
Lue, osallistu ja vaikuta.
Tässä kolme esimerkkiä.

Vauva-lehden keskustelupalsta Vauva.fi

Nimestään huolimatta palsta ei käsittele pelkästään imettämistä ja vaipanvaihtoa, vaan koko inhimillistä kulttuuria, siis myös matematiikkaa. Vai mitä sanot näistä?


Facebookin avoin ryhmä ”Yksilöllinen oppiminen ja oppimisen omistajuus” Ylläpitäjät Pekka Peura, Pia Posti ja Lauri Hellstén

https://www.facebook.com/groups/307384919409986/permalink/1219094568239012/

Anni Lampinen aloitti 16.1.2019 keskustelun opetuksen yksilöimisestä sillä tavalla, että opettaja jättää alaluokkien oppilaan etenemään itsekseen oppikirjan varassa. Kirjoittaja pitää käytäntöä yleisenä, vaikka se usein johtaa siihen, että yksinkertaisetkin perusasiat saattavat jäädä oppimatta. Yleinen ongelma ja arka aihe, sillä ensimmäisen vuorokauden aikana tuli jo 20 kommenttia.


Facebookin avoin ryhmä ”MAOL eKerho”

https://web.facebook.com/groups/155873227301/

Ryhmässä ei käydä niinkään keskustelua opetuksesta tai oppimisesta, niin kuin voisi odottaa pedagogisen opettajajärjestön jäsenten ryhmästä. Sen sijaan siellä on tiedotuksia koulutuksista ja muista tapahtumista, esimerkiksi Teknologiateollisuuden satavuotissäätiön stipendihausta, sekä vinkkejä opetusmateriaalista ja tausta-aineistosta, esimerkiksi Tilastoposterikilpailusta, Alan Turing -videoelokuvasta ja Heurekan avaruusviikosta.


Kirjoittaja