MAOLin syyskoulutuspäivillä tavataan taas kasvokkain

MAOLin syyskoulutuspäivät 2022 järjestetään 7.-8.10. Espoossa, Haukilahden lukiolla ja Aalto-yliopiston kampuksella. Koulutuspäivien järjestelyistä vastaavat Helsingin, Espoon ja Vantaan MAOL-paikalliskerhot yhteisvoimin. Yhteistyökumppaneita tänä vuonna ovat myös Nordic & Baltic GeoGebra Network ja LUMA-keskus Suomi. Ilmoittaudu mukaan, koska sekä koulutuspäivän että iltajuhlan kattaus on laaja ja laadukas.

Koulutuspäivien päätapahtumapaikka, Haukilahden lukio

MAOL-syyskoulutuspäivien sisältöä suunniteltaessa on seurattu tarkasti, mitä koulumaailmassa eri koulutusasteilla tapahtuu. Auditorio-linjalla onkin luentoja otsikoilla: Matematiikan ylioppilaskirjoitukset, Tekoälyn taikaa, Kemikaaliturvallisuus kouluissa sekä GeoGebra-aiheinen asiantuntijaluento Future of GeoGebra. Ohjelma jatkuu Karvin tutkimustuloksilla matematiikan osaamisesta sekä ammatillisen koulutuksen kaikille yhteisille tutkinnon osille yhteisen arviointikriteeristön käyttöönotosta. Mukana on tietenkin luentoja myös ruotsin kielellä: Studentprovet i fysik, Escape room i kemi och AI vadå?

Monia meistä opettajista kiinnostaa varmasti, miten oppimisen ja koulutuksen digitalisaatio muuttaa opettajan työtä tulevaisuudessa. Miten digitalisaatiota on ohjattu ja miten sitä tulisi ohjata? Tätä ilmiötä avataan OAJ:n kyselyiden tulosten valossa. Tarjolla on myös useita lukion uuden opetussuunnitelman mukanaan tuomia aiheita: ideoita ohjelmoinnin ja algoritmien opettamiseen lukiossa pitkän matematiikan moduulin MAA11 yhteydessä, miten Abitti-kokeita laaditaan Bertta-editorilla ja kuullaan korkeakouluyhteistyön eri muodoista ja keskustellaan mielekkäistä toteutustavoista.

Edellä vain joitakin maistiaisia laajasta ohjelmasta, jonka näet kokonaisuudessaan osoitteesta: https://koulutuspaivat.maol.fi/koulutuspaivat/espoo2022/ohjelma/.

MAOLin Koulutuspäivien osallistujat voivat osallistua myös lauantain Nordic and Baltic GeoGebra Conferencen luento-ohjelmaan, joka järjestetään samassa pihapiirissä PUU1-rakennuksessa. Konferenssin verkkosivut: https://sites.google.com/view/nordic-and-baltic-geogebra-con.

Luentojen lisäksi on paljon erilaisia yritystyöpajoja niin perusopetuksen kuin toisen asteen opettajille.

Koulutuspäivät huipentuvat iltajuhlaan, joka järjestetään komeissa puitteissa Aalto-yliopiston Dipolissa, lähellä Haukilahden lukiota ja metroasemaa. Iltajuhla alkaa klo 19 alkumaljoilla ja jatkuu ruokailun ja ohjelman parissa klo 23 asti. Illan juontaa Samuli Siltanen, Helsingin yliopiston matematiikan professori, joka on MAOL-Espoon kerhon jäsen ja tunnettu Samun tiedekanava -youtube-kanavastaan.

Nähdään syyskoulutuspäivillä taas pitkästä aikaa.

koulutuspäivät logo

Kirjoittaja