MAOLin puheenjohtajan loppuvuoden tervehdys

Liiton puheenjohtajan puhelimeen soitetaan ja esitetään monenlaisia kysymyksiä. Onko totta, että pohjoisessa on pula matemaattisten aineiden opettajista? Paljonko matemaattisten aineiden opettajia on ja miten heidän määränsä on muuttunut viimeisen vuosikymmenen ajan? Onko lapseni matematiikan opettaja antanut lapselleni oikean todistusarvosanan? Minkälaisia tehtäviä kokeeseen saa laittaa? Isoja ja tärkeitä asioita, joihin useimmiten en osaa tai voi ottaa kantaa. Soittajalle on todettava, että kaikki tieto ei sittenkään löydy MAOLista.

Sen me MAOLissa tiedämme, mitä kuuluu matemaattisten aineiden opetuksen kentälle. Tiedämme, minkälaista koulussa tänä päivänä on työskennellä. Läheltä pääsemme lisäksi seuraamaan myös sitä, minkälaista on olla oppijana koulussa. On hienoa, että tätä asiantuntemusta olemme päässeet jakamaan kuluneenakin vuonna. Meitä on kuultu ja kuunneltu.

Kuluneen vuoden aikana liitossa on tietoisesti vahvistettu niitä rakenteita ja toimintamalleja, jotka pitävät liiton aktiivitoimijat kiinni kouluarjessa. Yhä hektisemmäksi käyvä opettajan työ on vaativaa, ja siksi onkin liiton toiminnan kannalta äärimmäisen tärkeää, että meillä on hyvin organisoitu ja toimiva toimisto. Toimiston henkilökunnan työpanos mahdollistaa sen, että työ liiton hallituksessa ja puheenjohtajistossa on hoidettavissa opetustyön ohessa. Myös etä- ja hybridikokoustaminen ovat helpottaneet opettajan työn ja hallitustyöskentelyn yhdistämistä. Olemmekin päättäneet järjestää tietyt hallituksen kokoukset ensi vuonna etäyhteyksin riippumatta siitä, miten koronatilanne kehittyy.

Tämän vuoden työt alkavat kohta olla tehtyinä. Takana on jälleen puuhakas toimintavuosi, jonka saavutukset tullaan kirjaamaan kevätliittokokoukselle esitettävään toimintakertomukseen. Vuosikellon mukaisten vakiintuneiden tilaisuuksien ja tapahtumien lisäksi olemme muun muassa tehneet avauksia tietotekniikan lisäämiseksi oppiaineiden joukkoon perusopetuksessa, laajentaneet liiton organisoimaa kilpailutoimintaa Ammatikka-kilpailulla ja Mahtavaa Matematiikkaa -päivän päässälaskukilpailulla sekä osallistuneet koronan aiheuttaman osaamisvajeen paikkaustalkoisiin järjestämällä matematiikan kertauskursseja lukiolaisille.

Ansiokkaan toimintavuoden päättyessä haluan kiittää kaikkia teitä, jotka olette antaneet aikaanne ja osaamistanne liitolle ja sitä kautta meille kaikille matemaattisten aineiden opettajille. Iso kiitos siis toimiston henkilökunnalle, hallitukselle, varajäsenistölle ja toimikuntien ja työryhmien jäsenille. Kiitos myös yhteistyökumppaneillemme. Yhdessä olemme olleet ja tulemme olemaan enemmän!

Kirjoittaja